dimecres, 28 de novembre del 2007

Thriller...25 anys!


Cause this is thriller, thriller night
And no ones gonna save you from the beast about strike
You know its thriller, thriller night
Youre fighting for your life inside a killer, thriller tonight

El dia 1 de desembre, farà 25 anys de la publicació del disc més venut de la història de la música (diuen que prop de 104 mil.lions de còpies). Quan Michael Jackson encara era negre, no se l'acusava de pedòfil ni li queia el nas a terra, va treure amb l'ajuda de Quincy Jones, el seu segón disc (el primer va ser "Off the wall", 1979)"Thriller", l'àlbum que el va convertir en rei del Pop.
Contenía altres hits com "Billie Jean" o "Beat it", però va ser amb el tema que donava títol al disc, que es va convertir en el fenòmen que avui coneixem.
"Thriller" va comptar amb la col.laboració de Paul McCartney ("The girl is mine"), del guitarrista Eddie Van Halen ("Beat it") i evidentment Vincent Price, l'actor de cintes de terror, que va posar la seva veu en el "rap" i el riure final de "Thriller". Va aconsseguir 58 discos de platí, 2 d'urani i 8 premis Grammy. El vídeo, de catorze minuts i dirigit per John Landis (Animal House, The Blues Brothers, An American Werewolf in London,..) ha estat considerat diverses vegades el millor videoclip de la història. Recordeu-lo en aquesta versió editada, i encara millor, escolteu el cd i sentireu una grandíssima producció que 25 anys després segueix sent pràcticament perfecta.
Atenció a la secció de vents de "Thriller"... brillants...

divendres, 16 de novembre del 2007

"Redacted" de Brian de Palma


Avui, 16 de novembre arriba l'última pel·lícula del director Brian de Palma (Carrie, Scarface, The Untouchables, Carlito's Way...) "Redacted". El polèmic film ens explica un fet real que va succeïr a Mahmudiya, un poble d'Iraq, on diversos soldats americans van violar una nena de catorze anys i van matar a la seva família. Filmada amb actors desconeguts, càmara en mà tipus documental, amb videos penjats a Youtube, grabacions de càmeres de seguretat... "Redacted", promet ser la pel·lícula que portarà més cua aquest final d'any. Només cal veure el tràiler, simplement genial.

dimarts, 6 de novembre del 2007

Dexter, un serial killer bò?


-Només gossos, animals petits...
-I t'agradaria res més gran? Com persones?
-Si, però no ho he fet mai.
-Perquè?
-Perquè tu i la mare us enfadaríeu.
Us imagineu tenir aquest diàleg amb el vostre fill de deu anys?

La cadena Showtime acaba d'estrenar la segona temporada de Dexter, la vida de Dexter Morgan (Michael C. Halll) un brillant forense patològic que a la nit es dedica a donar sortida a les seves tendències homicides. La diferència amb altres serial killers, és que mata amb gran pulcritud, els assassins que la policía no aconssegueix atrapar.
Les escenes una mica sagnants, han fet que es classifiqui "no recomenada per a menors de 18 anys". És la sèrie revelació de la temporada als USA, i aquí ja l'ha estrenada la Fox i en breu ho farà Cuatro.
Us deixem els títols de crèdit perquè us feu una idea de l'estil de la sèrie. Superarà l'èxit de "Heroes"?