divendres, 9 de maig del 2008

Pedro Erquicia es jubila

Doncs si, el gran periodista Pedro Erquicia es jubila. O el jubilen? Nascut el 1943 a San Sebastián, va començar a col.laborar amb TVE el juliol de 1965, i el març del 68 ja formava part de la plantilla fixa. Creador, editor i presentador els primers anys, del mític "Informe Semanal", també va ser corresponsal de la cadena als EUA fins el 1984. Com a anècdota, comentar que va ser l'encarregat de gravar el missatge del Rei el dia del cop d'estat del 23F.
A partir del 1990 s'ocupa de la direcció i presentació de l'extraordinari programa "Documentos TV" (on incorpora la seva famosa coletilla "para espectadores como usted"), sent també Director de Programes d'Actualitat i Investigació. A Erquicia també li devem la creació i direcció de la brillant "Noche Temática".
Alguns dels merescuts premis que ha obtingut són dos Antenas de Oro, dos Ondas, Premio de la Academia de Televisión o Premio Aster de Comunicación.

Ha estat un plaer créixer, aprendre i culturitzar-se amb un periodista como usted.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

He de confessar que tot i que és molt conegut, no l'he vist gaire. No sé si "el jubulen", però l'edat ja la té.

bambam ha dit...

Va dir en una entrevista que no s'acollia el procés de prejubilacions de tve, ni que en tenia ganes. D'acord que fà 65 anys, però algún lloc honorific se'l mereixia.