dissabte, 20 d’octubre del 2007

Onitsuka tiger (Actualitzat)


El 1949, el senyor Onitsuka (mort aquest mateix mes) va fundar la marca Asics Tiger, principalment dedicada al calçat d'atletes d'elit com el corredor de maratons etíop Abebe Bikila. Perquè Tiger? La historia és ben curiosa: les primeres bambes de basket que va fabricar Asics, i que només es portaven al Japó, tenien la cara d'un tigre, es va fer tant famós, que la marca va adoptar aquell dibuix com a logotip. Cal dir però, que les primeres que van fabricar, per a l'equip de la Kobe High School, semblaven més unes sabatilles de palla que unes bambes de basket. Als anys seixanta, ja no només els atletes japonesos portaven Asics, sinó que es va estendre a la resta d'atletes del món com l'esmentat Bikila.
L'escena clubber i street van tornar a posar de moda especialment el model Mexico66, també va ajudar molt que Uma Thurman portés unes Onitsuka a la pel.lícula Kill Bill de Quentin Tarantino. Finalment han optat per diferenciar totalment Asics d'Onitsuka; la primera es dedica exclusivament a l'esport i la segona a la moda. Per cert, sabeu d'on surt Asics? Anima Sana In Corpore Sano!
http://www.onitsukatiger.com/
Actualització: Uma Thurman porta el model Tai-Chi en un clar homenatge a Bruce Lee. Lee, les utilitzava (igual que el xandall groc) a la seva última pel-licula de 1978 "Game of Death". Dono les gràcies per aquesta aportació, al futur mestre de Jeet Kune Do, Fernando.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Després de llegir aquest text tant interessant, m'ha vingut molt de gust comprar-me unes tiger, ASICS, a veure si així tinc un corpore sano....he tingut les que justament s'exposen a la foto i crec que.....repetiré.Ànims amb la pàgina és molt xula.....